KABAK TATLISI
Bizim ailede kış lezzetlerinin vazgeçilmezlerindendir kabak tatlısı. Balkabağı tatlı ya da tuzlu herşeyle bütünleşebilen bir tat. Böreğinden, çorbasına kadar hemen her şekilde karşımıza çıkıyor.
Ancak bizim ailede enfes bir kabak tatlısının yerini hiç bir şey tutmuyor.
Malzemeler:
1 kilo ayıklanmış, doğranmış balkabağı
2 su bardağı şeker
1,2 su bardağı su
1 kabuk tarçın
4-5 adet karanfil
Süslemek için fındık, ceviz
Yapılışı:
Kabakları geniş bir tencereye tek kat olacak şekilde dizip, üzerine şeker, su, tarçın ve karanfili ilave edin. Önce harlı ateşte kaynayana kadar pişirin. kaynayınca altını kısıp, suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Tabağa çıkarıp soğutun. Fındık, ceviz, vs. ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder